Skip to main content

Albert Fouquet, sin pariškega aristokrata, je bil del visoke francoske družbe iz začetka 20. stoletja in veliki poznavalec parfumov. V eni izmed soban družinskega dvorca je Fouquet ustvarjal in shranjeval različne parfumske esence, narejene izključno za osebno uporabo, pri tem pa mu je pomagal Philippe, družinski butler. Albert je na družabnih dogodkih vedno znova navduševal goste s svojimi edinstvenimi dišavami, povpraševanja so se kar vrstila. Ponudbe je zavračal, saj se je želel posvetiti svoji proizvodnji parfumov.

Neke noči leta 1937, med poletnim dopustom na Azurni obali, je Albert spoznal mladega ameriškega študenta, ki je po Franciji potoval s svojim kabrioletom: bil je John F. Kennedy. Kennedy ni skrival navdušenja nad Albertovim vonjem. S svojim šarmom je prepričal Alberta, da mu je naslednje jutro v hotel poslal stekleničko parfuma s sporočilom: V tej steklenički boš našel tisti kanček francoskega glamurja, ki manjka ameriškemu karakterju. Po povratku z dopusta je Albert prejel Johnovo pismo,v katerem se mu je zahvalil za prijazno gesto in  mu hkrati sporočil, da je parfum med njegovimi prijatelji pravi uspeh.

Prosil ga je za dodatnih osem vzorčkov parfuma in, če proizvodnja dopušča, še enega za Boba. Čeprav Albert ni najbolje razumel njegove prošnje, se je kljub temu odločil, da bo poslal škatlo z vzorčki. Ker je bil perfekcionist, naročila ni izpolnil, dokler ni našel dovolj estetskih stekleničk. Končno je parfumske stekleničke zapakiral v škatle, z enakim belo črnim črtastim vzorcem, kot je bil na Johnovi srajci, ki jo je nosil na dan, ko sta se spoznala. Škatle je označil po Johnovi prošnji: Osem+Bob. Nekaj mesecev kasneje so na Albertovo presenečenje, začela prihajati pisma iz Amerike s prošnjami za parfume od različnih Hollywoodskih režiserjev,producentov in znanih igralcev. Vsi so si želeli parfum Eight+Bob, ki jim ga je predstavil Johnov oče.