Skip to main content

Albert Fouquet, sin pariškega aristokrata, je bil veliki poznavalec parfumov. V eni izmed soban družinskega dvorca je Fouquet ustvarjal in shranjeval različna eterična olja, narejena izključno za osebno uporabo, pri čemer mu je pomagal Philippe, družinski butler. Albert je na družabnih dogodkih vedno znova navduševal goste s svojimi edinstvenimi dišavami, povpraševanja so se kar vrstila. Ponudbe je zavračal, saj svojih dišav ni želel prodajati.

Neke noči leta 1937, med poletnim oddihom na Azurni obali, je Albert spoznal mladega ameriškega študenta, ki je po Franciji potoval s svojim kabrioletom: bil je John F. Kennedy. Kennedy ni skrival navdušenja nad Albertovim vonjem. S svojim šarmom je prepričal Alberta, da mu je naslednje jutro v hotel poslal stekleničko parfuma s sporočilom: ‘V tej steklenički boš našel tisti kanček francoskega glamurja, ki manjka ameriškemu karakterju.’ Po povratku z oddiha je Albert prejel Johnovo pismo, v katerem se mu je zahvalil za prijaznst in  mu hkrati sporočil, da je parfum med njegovimi prijatelji pravi uspeh.

Prosil ga je za dodatnih osem vzorčkov parfuma, če proizvodnja dopušča, ter še enega za Boba. Čeprav Albert ni najbolje razumel njegove prošnje, se je kljub temu odločil, da bo poslal škatlo z vzorčki. Ker je bil perfekcionist, naročila ni izpolnil, dokler ni našel ustreznih stekleničk. Končno je dišave poslal v škatlah z enakim belo črnim črtastim vzorcem, kot je bil na Johnovi srajci, ki jo je nosil na dan, ko sta se spoznala. Škatle je označil po Johnovi prošnji: Osem&Bob. Nekaj mesecev kasneje so na Albertovo presenečenje, začela prihajati pisma iz Amerike s prošnjami za parfume od različnih Hollywoodskih režiserjev, producentov in znanih igralcev. Vsi so si želeli parfum Eight&Bob, ki jim ga je predstavil Johnov oče.